A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад "Диканська загальноосвітня школа I-III ступенів
Диканської селищної ради Полтавського району Полтавської області"

Новини

Дата: від до Скинути

Ми самі творимо своє майбутнє

Компанія "SEO.UA" - один з лідерів з просування сайтів в пошукових системах оголошує початок конкурсу для студентів та учнів українських навчальних закладів. Цей конкурс в "SEO.UA" вирішили провести з назвою “Ми самі творимо своє майбутнє”. Переможець конкурсу отримає стипендію у розмірі 20000 гривень! 

15:01 01.06.2023

Останній дзвінок

Ви дорослі, красиві, натхненні, Кращі з кращих на цілій землі. Не тримайте синицю у жмені, Хай вас кличуть у даль журавлі.

15:41 31.05.2023

Молодь обирає здоровий спосіб життя

Уже традиційно наша команда  "Пульс" кожного року бере участь у фестивалі агітбригад "Молодь обирає здоровий спосіб життя".  І цього року здобули І місце в першому етапі конкурсу. 

15:09 26.05.2023

Як розпізнати свої емоції

Навіть дорослі часто не можуть виразити свої емоції. А якщо ми хочемо прочитати емоцію з міміки, виникає проблема. Коли комп’ютерна програма намагається зчитати емоції людини на фото, вона не здатна цього зробити адекватно. Що вже говорити про дітей? Емоції — дуже складне явище. Перш за все, емоції не існує як окремого механізму у мозку людини. Емоція — це частина алгоритму прийняття рішення. Її суть не у тому, щоб викликати якесь почуття, а у тому, щоб запустити стратегію поведінки. Як ми вирішуємо, чи щось для нас є красивим чи потворним? Ми інстинктивно хочемо або наблизитися до об’єкта, або віддалитися. Це і є механізм роботи емоцій. Сьогодні  25.05.23 р. волонтери ЧХ практичний психолог Воронянська А.М. та заступник директора Кальник Л.І. разом з учнями 3-А класу вчилися розпізнавати емоції.

15:55 25.05.2023

Уроки минулого

23 травня в залах Диканського краєзнавчого музею ім. Д.Гармаша відбувся захід, присвячений Дню пам'яті жертв політичних репресій. Запрошені - старшокласники ОЗ "Диканська ЗОШ І-ІІІ ступенів" (вчитель історії Бехтер Ірина Леонідівна). Під час тематичного уроку була присутня спеціально запрошена гостя та близький друг музею - адміністратор інформаційно-довідкової зали УСБУ в Полтавській області Євдокімова Олена Євгеніївна, яка розповіла про історію репресивної машини часів панування радянської влади, процес реабілітації невинно засуджених, а також створення та діяльність архіву, де зберігаються справи наших земляків. Учні проглянули відеоролик, який стосувався статистичних даних щодо жертв репресій в Україні, а також прослухали витяги зі справ мешканців Диканщини, які постраждали від горнила репресій.

16:56 23.05.2023

Дружній простір

Протягом п’яти місяців наш навчальний заклад брав участь у пілотному проєкті «Дружній простір», який розробляє національну антибулінгову програму  за підтримки МОН ініціативною групою на чолі з депутатом Верховної Ради Людмилою Марченко.

15:43 23.05.2023

У дружньому колі

У складний час школа є осередком, який дає змогу дітям отримувати психологічну підтримку, перемикати увагу, відвертатися від новин, дає впевненість, відчуття приналежності до спільноти й спілкування. Уміння ефективно спілкуватися – один із найголовніших чинників успіху в будь-якій сфері сучасного життя. Побудувати кар'єру, знайти надійних друзів, влаштувати своє особисте життя, домогтися успіху і визнання неможливо без уміння ефективного спілкування. Комунікативна компетентність є надійним фундаментом здорових взаємостосунків - вважає класний керівник Зелененька Л.А. Тож разом з учнями 5-Б класу розробляють правила спілкування у дружньому колі - це і спільні прогулянки, екскурсії, вітання іменинників, проведення тематичних днів.

16:48 22.05.2023

Бути здоровим - здорово!

Виховання культури здорового способу життя - актуальна тема на сьогоднішній день. В останні десятиліття в усьому світі намітилася тенденція до погіршення здоров'я людей. Зупинити цей процес, сподіваючись тільки на медицину, неможливо, тому для того, щоб не захворіти, людині необхідно навчитися залишатися здоровим. Важливе значення для вирішення означеної проблеми є навчання учнів відповідально ставитися  до свого здоров’я, формування через освіту здорового способу життя. А найкращий спосіб навчання - це гра. Тож нещодавно вчитель основ здоров’я Дзюба Л.С. та учні восьмих і дев’ятих класів нашого закладу поринули у цікаву гру. Позитивний настрій, нові знання, робота у команді й просто хороша атмосфера сприятимуть дотриманню правил здорового способу життя.

15:46 22.05.2023

Допомогти! Врятувати! Запобігти! Бути обізнаним!

19.05.2023 року з метою удосконалення теоретичних знань і практичних навичок в разі виникнення надзвичайних ситуацій, у школі проведено День цивільного захисту під гаслом «Допомогти! Врятувати! Запобігти! Бути обізнаним!» В рамках Дня ЦЗ проведено тематичні виховні години класними керівниками, здійснено навчальну екскурсію учнями 1, 2-х класів в Державну пожежно-рятувальну частину смт. Диканьки. Учні 3, 4, 5, 6-х класів зустрілися з працівниками Диканського РВ національної поліції України в Полтавській області; учні 7-11 класів закріпили теоретичні й практичні знання, взявши участь в пізнавальному квесті з ЦЗ «Простір безпеки». Закінчився День ЦЗ підбиванням підсумків та обговоренням результатів проведення Дня ЦЗ.

16:02 19.05.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора