A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад "Диканська загальноосвітня школа I-III ступенів
Диканської селищної ради Полтавського району Полтавської області"

Новини

Дата: від до Скинути

17 лютого День спонтанного прояву доброти

     17 лютого День спонтанного прояву доброти (Random Acts of Kindness Day) - одна з недавніх ініціатив міжнародних благодійних організацій.     Милосердя та доброта ще з давніх часів були традицією нашого народу. Цілком природним і закономірним вважалося допомогти знедоленому, нещасному, поділитися шматком хліба, дати притулок бездомному, захистити старість, порятувати хворого, захистити скривдженого.     Спільно зі шкільним психологом Воронянською А.М. учні 7-Б класу обговорили поняття "доброта", правила доброти, реальні історії приємних справ, що приносять задоволення коли це від щирого серця. Діти наголосили, що найціннішим результатом цього є те, що ці добрі справи приносять користь та радість не тільки одержувачу, але й тому, хто робить такі вчинки. Практично продемонстрували на вправі "Бінго" свої сильні сторони.     Доброта - якість, яка цінується незалежно від свята, тому проявляти її варто не тільки в цей день.  Прояв доброти позитивно позначається як на фізичному, так і на психологічному стані людини.

15:58 21.02.2024

Мова - душа народу

21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається наш народ. У цей день для учнів 3 класу було проведено виховний захід "Нас всіх єднає рідна мова - вона прекрасна, світанкова". Діти говорили про красу та багатство рідної мови, декламували вірші, слухали гуморески, складали сенкани. Плекаймо рідну мову!

14:25 21.02.2024

Цікаве дозвілля

Цікаво і пізнавально провели час учні 6-Б класу у світлиці Вікторії Громової. Груповий дитячий майстер-клас з ліплення глиною у Диканьці - заворожливе, оригінальне заняття, яке заспокоює, допомагає позбутись напруги. Перед початком роботи з глиною, майстер знайомить учасників з усіма етапами роботи. Діти дізналися, як правильно розминати глину, надавати їй ідеальної форми. Попередній досвід був необов’язковий. 

15:54 20.02.2024

Чи важливо знати історію рідного краю?

Чи важливо знати історію рідного краю? Відповідь на це запитання точно знають учні 3 класу, які 13 лютого відвідали Диканський історико-краєзнавчий музей імені Д. Гармаша. Діти дізналися не лише про минуле рідного краю, а й про сучасність Диканщини. Дякуємо екскурсоводу Світлані Купці за пізнавальну екскурсію!

15:58 13.02.2024

6 днів проти насилля

Щорічно у нашому навчальному закладі проходить акція "16 днів проти насилля" В рамках акції учні 6 - а класу обговорили актуальність та необхідність привернення уваги до даної теми. Розглянули види насилля та його прояви. Разом з дітьми зняли відео - ролик  Ми - проти насилля!"

15:37 29.01.2024

І вже ніхто не знищить Україну

22 січня учні 5 Б класу завітали до Диканської публічної бібліотеки на альманах пам'яті "І вже ніхто не знищить Україну, в тобі, в мені, у кожному із нас". Перегорнули сторінки історії, пов’язані з Днем Соборності України; познайомилися з новинками художньої літератури: «Історії про історію». А також діти виготовили ланцюжок єдності, висловлюючи свою підтримку національній єдності та незалежності.

15:04 23.01.2024

День СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

Виховання нацiональної свiдомостi учнiв i людської гiдностi, вiдродження паросткiв духовностi, формування рис громадянина української держави; поглиблення знань про iсторичний факт злуки українського народу, його значення; пробудження iнтересу до поглибленого вивчення iсторiї та культурних надбань українського народу; виховання глибокої поваги та любовi до Батькiвщини. Ось завдання, яке стоїть сьогодні перед учителем. Учитель правознавства та історії Ірина Бехтер провела в цей день для учнів 10-х класів захід, де учні в ігровій формі демонстрували свої знання, шукали відповіді на актуальні запитання, що стосуються сьогодення.

15:41 22.01.2024

Годівнички

Птахи – вірні наші помічники, захисники лісів, полів садів. Їй можна побачити і почути скрізь, бо вони частина природи, без них краса була б неповторною. Тому їі треба берегти й охороняти, про них треба піклуватися, допомогати у скрутні часи. Зима – найскладніший період у житті пернатих.                                                               Найпоширеніші проблеми – це нестача їжі, різноманітні травми та сильні морози. Тому в цей час їм потрібна людська допомога.  Учні 6-а класу продовжують піклуватися за птахами. Вони виготовили годівнички та приносять корм для годування птахів. 

13:19 22.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора