A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад "Диканська загальноосвітня школа I-III ступенів
Диканської селищної ради Полтавського району Полтавської області"

Новини

Дата: від до Скинути

ПАМ’ЯТАЄМО, ЄДНАЄМОСЯ, ПЕРЕМОЖЕМО

Напередодні Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті померлим від голоду», 90-х роковин Голодомору – геноциду  Українського народу під гаслом цьогорічного вшанування пам’яті жертв голодоморів : „

15:58 24.11.2023

Місячник правового виховання

20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея прийняла Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року - Конвенцію про їх права. Увесь світ об'єднався, щоб відзначити Всесвітній день дитини. Цей день присвячений визнанню прав, добробуту та потенціалу кожної дитини. Дитина - найцінніший скарб нашої планети. 

15:45 24.11.2023

Відвідування учнями 1б кінотеатру

Наша перша поїздка класом до Полтави була успішною, веселою, насиченою позитивними емоціями.  Першокласники відвідали кінотеатр, здійснили пішу прогулянку до визначних місць міста, посмакувати смачною піцою. Запланували на майбутнє ще такі ж насичені позитивом поїздки, головне - разом, адже в гурті веселіше! 

17:12 21.11.2023

ЗАРЯДЖЕНІ ГІДНІСТЮ І ЖАГОЮ СВОБОДИ

Гідність і свобода — цінності, що є основою нашої держави й ідентичності. Без них неможливе існування України. За них борються покоління українців. За них же українці  виходили на Майдан.

17:11 21.11.2023

День толерантності

Всі люди мають недоліки – хто більші, хто менші. Ось чому і дружба, і допомога, і спілкування були б неможливими, якби не існувало між нами взаємної терпимості. В усьому світі 16 листопада відзначається Міжнародний день толерантності. Його запровадили у 1995 році за рішенням 28 Генеральної конференції ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили “Декларацію принципів терпимості”. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної приналежності, чи кольору шкіри.

15:37 16.11.2023

Всесвітній день вторинного перероблення

15 листопада - Всесвітній день вторинного перероблення. В цей день до нас завітала фахівець з регіонального ландшафтного парку "Диканський" Марина Криворучко. З учнями 4-х класів Диканської ЗОШ І-ІІІ ступенів говорили про важливість правильного поводження зі сміттям задля збереження ресурсів та зменшення забруднення навколишнього середовища. Головні правила:

18:28 15.11.2023

Виховний захід до Всесвітнього дня доброти

Всесвітній день доброти – міжнародний день, який відзначається щорічно 13 листопада. День доброти – чудова можливість знайти час на хороші вчинки.В цей день учні  4 А.  дізналися про добропорядність, почуття милосердя, виховували в собі бажання допомагати іншим, навчилися з повагою ставитися до довкілля. А ще створили «Галявину доброти» з людських чеснот, поділилися один з одним добрими справами, які були зроблені. Засипали магічні кристали у «Банку бажань», та перетворились на добрих чарівників, які хочуть змінити наш світ на краще.

18:50 13.11.2023

Твій друг – безпечний рух

Життя – це найдорожчий скарб. Та в дитинстві ми не розуміємо, що ним треба дорожити й здоров'я берегти. В цей час майбутнє уявляється безхмарним, а життя – нескінченним. Та насправді це не так, мить - і яскраві фарби радості змінюються на сумні відтінки біди. А щоб цього не сталося, потрібні знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації, і, головне, чітко їх дотримуватись.

16:46 13.11.2023

Місячник правових знань

Кажучи словами Віктора Гюго: «Право – це все, що істинне та справедливе». Право як і будь - яка правова норма забороняє або дозволяє людині здійснювати будь-які дії. Наприклад, переходити дорогу можна лише на зелене світло світлофора, порушення цього правила потягне за собою штраф. Право також категорично забороняє людям здійснювати певні дії, результатом яких можуть стати негативні наслідки не лише для конкретної людини, а й для всього суспільства в цілому. Наприклад, заборонено брати без дозволу чужі речи, або товари в магазині не заплативши за них, хуліганити та здійснювати інші протиправні вчинки. За це обов'язково наступить відповідне покарання. Отже, кожен з нас має жити й діяти в правовому полі.

18:41 10.11.2023

Інтелектуальна гра "Дебати"

Традиція проводити дебати сягає у сиву давнину, у Стародавню Грецію, де народилися ідеї демократії. В Афінах грецькі громади збирались у своєрідні клуби, де обговорювали, якими повинні бути закони. Згодом ця ідея активно розвивалася в інших країнах сучасного світу. У середні віки навчання в Європі передбачало опанування вміння публічно виступати та дебатувати. Гра має давні традиції також в англомовних країнах і передбачає ознайомлення учасників із механізмом ведення організованого обговорення різних тем. Форма дебатів змінювалася залежно від часу та культури країни перетворилася на гру, якою захоплюються тисячі молодих людей. Сьогодні проведення дебатів поширене в школах та університетах усього світу. Більшість Європейських країн мають дебатні програми у кожному навчальному закладі. У нашій школі теж працює такий дебатний клуб. Сьогодні його учасники (Бєляков Артем, Калініченко Ярослава, Жук Богдана) мали змогу продемонструвати свої вміння на інтелектуальній грі Диканської селищної громади, де змагалися 4 команди: Диканського ліцею імені М.В.Гоголя, Балясненської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Стасівської ЗОШ І - ІІІ ступенів та Диканської ЗОШ І-ІІІ ступенів.Тема гри - надзвичайно актуальна, вона стосувалася впливу соціальних мереж на сучасних підлітків.У напруженій дискусії наша команда була переконливішою за інші та набрала найбільшу кількість балів. Вітаємо учасників з перемогою, бажаємо успіхів на обласних змаганнях!

15:56 09.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора