A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад "Диканська загальноосвітня школа I-III ступенів
Диканської селищної ради Полтавського району Полтавської області"

Новини

Дата: від до Скинути

День Захисників і Захисниць України

1 жовтня в Україні відзначали День Захисників і Захисниць України! Тих, ким пишаємось! Ким захоплюємось! Кому вдячні! Безмежно вдячні за стійкість! За силу! Мужність! Героїзм!

15:05 01.10.2023

День захисників України

В день захисників і захисниць найдорожчі вітання від першокласників, від тих, за кого воюємо, за чиє майбутнє стоїмо!

11:25 01.10.2023

Сезон 2023-2024 відкрито!

У чому користь інтелектуальних ігор? Сучасні вчені впевнені, що інтелектуальні ігри тренують пам’ять, розвивають мислення і т.п. Особливо така діяльність корисна для школярів, адже у людей, які захоплюються інтелектуальними іграми, є кілька переваг: Вміння працювати в команді. Гравцям необхідно навчитися чути і розуміти один одного, щоб відшукати правильну відповідь і отримати заповітні бали. Уміння мислити логічно. Не завжди вдається відразу знайти правильну відповідь, іноді гравці вибудовують довгий ланцюжок умовиводів, щоб прийти до однієї версії. Широкий кругозір. Гравці постійно поповнюють знання, спираючись на свої інтереси. Уміння швидко знаходити правильне рішення. На пошук відповіді дається обмежена кількість часу, тому гравцям потрібно знайти правильне рішення якомога швидше. Розвинені комунікативні здібності. Інтелектуальні ігри припускають постійне спілкування між гравцями різних команд. Це тільки деякі з тих позитивних якостей, які можна розвинути, граючи в інтелектуальні ігри. Перш за все, головна перевага інтелектуальних ігор — задоволення, азарт і інтерес до нових знань. Сьогодні ми відкрили новий сезон у нашому інтелектуальному клубі "Ерудит" Гра "Що? Де? Коли?"  була напруженою, аж 5 команд старшокласників  та команда вчителів змагалися за перемогу. ЇЇ виборола команда 11 класу, 2 місце посіла команда учителів, 3- команда 10 А класу. 

17:16 28.09.2023

Спорт - це здоров'я

Спорт - це здоров'я, це фізична активність, це успішне майбутнє. Рухливі ігри сприяють росту м'язів, а значить і організму в цілому, тому ми плануємо й проводимо так багато активностей для дітей. А допомагає нам у цьому давній друг нашої школи Мартиненко Євгеній Іванович. Саме за його фінансової підтримки ми змогли закупити ракетки для бадмінтону та волейбольні м'ячі. Висловлюємо щиру вдячність за підтримку й багаторічну співпрацю.

16:12 27.09.2023

КВЕСТ “ПОДОРОЖ НАВКОЛО СВІТУ”

Чудово, коли батьківський та учительський колективи є однією дружньою командою! Тоді шкільне життя стає яскравим і насиченим різними заходами. Цієї вересневої пори учні 6-Б класу разом з батьками стали учасниками "Подорожі навколо світу",- так називалася гра - квест, під час якої команди познайомилися з традиціями різних країн. на них чекали англійські пригоди шпигунів; індійська йога; шарм французьких ароматів; велич італійського мистецтва; американська індустрія кіно. Класний керівник Зелененька Л.А. вдячна батькам за допомогу у підготовці та проведенні квесту. Учасники весело і пізнавально провели час. У всіх залишились теплі спогади про спільно проведений час і чудові фото на згадку.

15:50 23.09.2023

Наша сила в єднанні!

Щороку у вересні наша Диканська громада відзначає День визволення рідного селища від німецьких загарбників. Саме в такі моменти пробуджується у серцях любов до своєї малої Батьківщини, ми сповнюємося відчуттям єдиної родини. Цей день пов’язує минуле, сьогодення та майбутнє. Історія кожного населеного пункту є часточкою історії нашої громади. А цю історію люди творять щоденною тяжкою працею. Адже життя ставить перед ними багато непростих питань, які потребують вирішення. В умовах війни, коли й наша щоденна праця, і відданість та любов до рідної землі, сила духу і мужність наших воїнів-захисників заслуговують на глибоку повагу, наше дитячо-юнацьке об’єднання «Лідер» ініціювало проведення благодійного ярмарку на підтримку воїнів Диканської громади. 22 вересня наша велика шкільна родина втілила задум у життя. Ярмарок відбувся!!! Відбувся завдяки тісній співпраці педагогічного колективу, батьківського загалу та технічного персоналу навчального закладу. Цьогоріч ми встановили рекорд – зібрали 25281 гривню!!! Разом ми - сила!!!.

17:52 22.09.2023

День Чомучок

Чи бувають насправді молочні ріки? Звідки на стіл приходить молоко? Чому воно корисне? Чи справжнє молоко продають місцеві виробники? Як виглядають корови і як за ними треба доглядати? Про все сьогодні дізналися учні 1-А класу. Маленькі "Чомучки" зробили висновок, що молоко якісне, його варто пити, щоб мати міцні зубки, кістки та гарний зір.

15:53 20.09.2023

Посади своє дерево

Дерева саджають з різними намірами. Хтось просто дбає про зовнішній вигляд місцевості,  інші думають про користь очищення деревами забрудненого  повітря. Дехто хоче залишити по собі слід, а комусь подобається куштувати соковиті плоди. Інший плюс великої кількості дерев – це тиша. Дерева утворюють таку собі стіну, що захищає від розповсюдження шуму.

05:14 19.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора