A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад "Диканська загальноосвітня школа I-III ступенів
Диканської селищної ради Полтавського району Полтавської області"

Новини

Дата: від до Скинути

17 лютого День спонтанного прояву доброти

     17 лютого День спонтанного прояву доброти (Random Acts of Kindness Day) - одна з недавніх ініціатив міжнародних благодійних організацій.     Милосердя та доброта ще з давніх часів були традицією нашого народу. Цілком природним і закономірним вважалося допомогти знедоленому, нещасному, поділитися шматком хліба, дати притулок бездомному, захистити старість, порятувати хворого, захистити скривдженого.     Спільно зі шкільним психологом Воронянською А.М. учні 7-Б класу обговорили поняття "доброта", правила доброти, реальні історії приємних справ, що приносять задоволення коли це від щирого серця. Діти наголосили, що найціннішим результатом цього є те, що ці добрі справи приносять користь та радість не тільки одержувачу, але й тому, хто робить такі вчинки. Практично продемонстрували на вправі "Бінго" свої сильні сторони.     Доброта - якість, яка цінується незалежно від свята, тому проявляти її варто не тільки в цей день.  Прояв доброти позитивно позначається як на фізичному, так і на психологічному стані людини.

15:58 21.02.2024

Мова - душа народу

21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається наш народ. У цей день для учнів 3 класу було проведено виховний захід "Нас всіх єднає рідна мова - вона прекрасна, світанкова". Діти говорили про красу та багатство рідної мови, декламували вірші, слухали гуморески, складали сенкани. Плекаймо рідну мову!

14:25 21.02.2024

Цікаве дозвілля

Цікаво і пізнавально провели час учні 6-Б класу у світлиці Вікторії Громової. Груповий дитячий майстер-клас з ліплення глиною у Диканьці - заворожливе, оригінальне заняття, яке заспокоює, допомагає позбутись напруги. Перед початком роботи з глиною, майстер знайомить учасників з усіма етапами роботи. Діти дізналися, як правильно розминати глину, надавати їй ідеальної форми. Попередній досвід був необов’язковий. 

15:54 20.02.2024

Чи важливо знати історію рідного краю?

Чи важливо знати історію рідного краю? Відповідь на це запитання точно знають учні 3 класу, які 13 лютого відвідали Диканський історико-краєзнавчий музей імені Д. Гармаша. Діти дізналися не лише про минуле рідного краю, а й про сучасність Диканщини. Дякуємо екскурсоводу Світлані Купці за пізнавальну екскурсію!

15:58 13.02.2024

Профорієнтація

9 лютого 2024 року керівник апарату Дмитро ОБРІЗАН провів екскурсію для учнів 10-х класів Диканської ЗОШ І-ІІІ ступенів по приміщенню суду та розповів про юридичну відповідальність неповнолітніх. Під час обговорення було роз’яснено про різницю між адміністративною та кримінальною відповідальністю. Окремою темою було роз’яснено відповідальність за порушення заборони куріння у громадських місцях та вживання алкогольних напоїв в умовах воєнного стану, а також за порушення Правил дорожнього руху.

16:31 09.02.2024

6 днів проти насилля

Щорічно у нашому навчальному закладі проходить акція "16 днів проти насилля" В рамках акції учні 6 - а класу обговорили актуальність та необхідність привернення уваги до даної теми. Розглянули види насилля та його прояви. Разом з дітьми зняли відео - ролик  Ми - проти насилля!"

15:37 29.01.2024

І вже ніхто не знищить Україну

22 січня учні 5 Б класу завітали до Диканської публічної бібліотеки на альманах пам'яті "І вже ніхто не знищить Україну, в тобі, в мені, у кожному із нас". Перегорнули сторінки історії, пов’язані з Днем Соборності України; познайомилися з новинками художньої літератури: «Історії про історію». А також діти виготовили ланцюжок єдності, висловлюючи свою підтримку національній єдності та незалежності.

15:04 23.01.2024

День СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

Виховання нацiональної свiдомостi учнiв i людської гiдностi, вiдродження паросткiв духовностi, формування рис громадянина української держави; поглиблення знань про iсторичний факт злуки українського народу, його значення; пробудження iнтересу до поглибленого вивчення iсторiї та культурних надбань українського народу; виховання глибокої поваги та любовi до Батькiвщини. Ось завдання, яке стоїть сьогодні перед учителем. Учитель правознавства та історії Ірина Бехтер провела в цей день для учнів 10-х класів захід, де учні в ігровій формі демонстрували свої знання, шукали відповіді на актуальні запитання, що стосуються сьогодення.

15:41 22.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора