A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад "Диканська загальноосвітня школа I-III ступенів
Диканської селищної ради Полтавського району Полтавської області"

Новини

Дата: від до Скинути

МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВ’Я: ЯК ПОДБАТИ ПРО СЕБЕ?

Ментальне здоров’я є невіддільною частиною щасливого життя. Це поняття дуже широке і поєднує різні аспекти. Як зрозуміти, що стан душевного здоров’я вийшов із рівноваги та настав час звернутися по допомогу. Психічно здорова людина:

15:15 24.10.2023

 Всесвітній  день здорового харчування

16 жовтня - Всесвітній  день здорового харчування.. В рамках проєкту "Діємо для здоров'я у 4-А провели виховний захід, метою якого є звернення уваги школярів до проблем харчування. Під час заходу діти навчилися розрізняти корисні та шкідливі продукти, виготовили памʼятку «Тарілка здорового харчування», обговорили правила раціонального харчування, виконували інтерактивні завдання у парах, розгадали кросворд. 

17:43 16.10.2023

Тренінг "Вчимося долати стрес"

Однією з найпоширеніших фізичних реакцій на стрес є напруження м’язів, що в кінцевому підсумку може спричинити головний біль, мігрень та інші хворобливі стани опорно-рухового апарату. Стрес також впливає на вашу травну систему, може спровокувати людину їсти більше або менше, ніж зазвичай. Особливо важко в перші шкільні місяці п'ятикласникам, адже вони проходять період адаптації до середньої школи. В рамках проєкту "Діємо для здоров'я" для учнів 5-х класів було проведено тренінг "Вчимося долати стрес".

16:08 15.10.2023

Наша школа з новим Президентом!

Після тижня передвиборчої кампанії та агітації у нас відбулися вибори Президента учнівського об’єднання «Лідер». Участь у голосуванні брали учні 5-11 класів,  вчителі та працівники школи. Вибори пройшли активно та цікаво. Попередньо були заготовлені бюлетені для голосування, кожен учень та працівник школи мав змогу отримати його та проголосувати за одного з 4 кандидатів. Голосування відбувалося таємно. За підрахунками голосів Бідний Костянтин, учень 10-Б класу, став новим Президентом школи. На урочистій церемонії директор Сімаченко Людмила Миколаївна привітала новообраного Президента та вручила символічну булаву.

18:02 13.10.2023

Учнівське самоврядування

Учнівське самоврядування — це спосіб та принципи організації учнівського колективу, що забезпечує комплексний підхід до виховання учнів шляхом їх залучення до систематичної участі у навчально-виховному процесі. Це самостійна діяльність учнів, яка здійснюється відповідно до мети та завдань, що стоять перед учнівськими колективами, під керівництвом педагогів.Традиційна зустріч дитячо-юнацького об'єднання "Лідер" з директором школи, яка відбулася нещодавно. була дуже плідною. Активісти, як завжди,  прийшли з новими ідеями, поділилися задумами та планами.

17:55 11.10.2023

Всеукраїнський День ментального здоров'я

Згідно з визначенням ВООЗ, ментальне здоров’я – це стан щастя та добробуту, в якому людина реалізує свої творчі здібності, може протистояти життєвим стресам, продуктивно працювати та робити внесок у суспільне життя.

16:24 10.10.2023

Місячник шкільних бібліотек

Бібліотека у нашій школі - це не лише книги на полиці, а й місце цікавих зустрічей. Нещодавно для учнів 6-Б класу бібліотекарем Безуглою Т.І. було проведено цікавий бібліотечний урок “Стежинами козацької слави”. Учні закріпили й розширили знання про героїчне минуле, які отримали напередодні під час подорожі славетним полтавським краєм. 

15:49 09.10.2023

Пізнаємо природу

В останні теплі осінні дні учні 6-Б класу разом з класним керівником Зелененькою Л.А. здійснили навчальну екскурсію в зоопарк, що знаходиться у с. Ковалівка. Згідно з програмою нової української школи учні знайомляться зі світом тварин не лише за шкільною партою. Діти милувалися екзотичними тваринами та птахами, відпочивали й розважалися. Чудова природа, озеро, багато різноманітних птахів та тварин зачарували. Задоволенню та емоціям не було меж, адже спілкування з природою є гарним антистресом. Дякуємо батькам за допомогу в організації екскурсії.

15:44 07.10.2023

Урок доброти

6 жовтня 2023 року у рамках Міжнародного уроку доброти  у 6 Б класі відбулася година спілкування про гуманне та  відповідальне ставлення до тварин. Учні переглянули презентацію про безпритульних тварин, які знайшли своїх господарів, поділилися власним досвідом допомоги братам нашим меншим. Цікавими були розповіді про домашніх улюбленців, про тварин-героїв та рятівників. Урок доброти не лише є антистресовим, а й дарує школярам відчуття єдності у площині добра, виховує головні людські якості – доброту, відповідальність, гуманність та альтруїзм. Саме ті якості, які відрізняють цивілізоване суспільство від суспільства невігластва та дикунства.

15:55 06.10.2023

Шануймо пам'ять про безсмертних

День захисників України - це не єдиний день у році, коли ми згадуємо, віддаємо шану, розповідаємо про тих, хто поклав життя, щоб відстояти Україну, її державність, незалежність і соборність. Але це особливий день, нагода для всіх у суспільстві разом зосередитися на пам’яті, шані й вдячності. Учні 9-х класів вшанували загиблих земляків, серед яких є і випускники нашої школи, на Алеї слави.

15:31 03.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора