A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад "Диканська загальноосвітня школа I-III ступенів
Диканської селищної ради Полтавського району Полтавської області"

Новини

Дата: від до Скинути

Мобільний клас безпеки

Безпека у наш час є однією з основних потреб людини. 17.01.2024 року учні нашого закладу мали змогу отримати додаткові знання у мобільному класі безпеки. "Клас безпеки" — це всеукраїнський проєкт, мета якого вивчення правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги. Це спільний проєкт Нацполіції та ДСНС за підтримки ЮНІСЕФ. Він має на меті пояснювати дітям у доступній формі правила безпечної поведінки під час війни.  Навчання відбувалося у три етапи на трьох локаціях - мінна безпека, протипожежна безпека,  правила дорожнього руху. У ході якого учні отримали не тільки теорію, а й відпрацювали навичка практично. 

15:48 17.01.2024

Міжнародна "Олімпіада геніїв"

5 січня в Полтавській обласній раді нагородили переможців національного відбору міжнародного конкурсу “Олімпіада геніїв”. Для вручення нагород переможцям на захід, були запрошені випускниця нашої школи Іванюк Альона та вчитель – наставник, науковий керівник, вчитель математики опорного закладу «Диканська загальноосвітня школа» Вікторія Сулима. Вітаємо їх!!!

10:05 06.01.2024

Різдво

Різдво - одне з найвеличніших свят. Дуже важливо, щоб підростаюче покоління знало традиції свого народу. Тому напередодні свята для першокласників було проведено виховну годину саме на задану тематику. Учні  ознайомилися з історією виникнення свята, дізналися як наші діди - прадіди готувалися до Різдва Христового та як його зустрічали. В ході заходу учні також мали змогу частково поринути в святкову різдвяну атмосферу, змогли поколядувати та поласувати пісними варениками та іншими смаколиками.

15:00 28.12.2023

Екскурсія в Полтаву

З метою виховання поваги до своєї малої батьківщини, ознайомлення з її історією й сучасністю, виховання любові до театрального мистецтва учні 3 класу здійснили поїздку до міста Полтава. Діти, прогулюючись центром міста, побачили визначні пам'ятки міста та розширили свої знання про минуле рідного краю. З великим задоволенням переглянули виставу "Як Лисичка і Вовчик подарунки викрадали" у Полтавському обласному академічному театрі ляльок. А родзинкою екскурсії став майстер-клас з виготовлення піци, де кожен зміг уявити себе справжнім піцейолою і поласувати піцою, зробленою самостійно. Кожен повернувся з новими знаннями та чудовими враженнями!

17:15 26.12.2023

Діємо для здоров'я

"Здоровий зубчик" - тема нашої розмови в рамках проєкту "Діємо для здоров'я". Учні 1-б класу із цікавістю працювали з тематичним проєктом, адже дізнатися багато чого незвичайного про історію чищення зубів, про правила гігієни, вчилися розрізняти корисну й шкідливу їжу для здоров'я зубів. Досліджували солодощі на вміст шкідливих речовин в них, експериментували із цукерками. А наостанок зліпили найкорисніші льодяники - пластилінові.

18:21 24.12.2023

Новорічні заходи першокласників

Першокласники з нетерпінням чекали цього дня. Дня, коли вони зможуть поринути у новорічну казку. Разом з Грінчем, головним героєм святкового мюзиклу, в пошуках Дракона (символа 2024 року)  учні мали змогу відвідати багато країн, познайомитися з їх традиційними танцями. Мистецтво хореографії для першокласників було новизною, тому враження від мюзиклу залишилися фантастичні. Також учні відвідали чудові кафе: авторську кондитерську кав'ярню "Комарист" та кафе у стилі аеропорту "Кавія". Нас пригостили смачнющими ласощами, що ще додало усім хорошого настрою.

16:08 24.12.2023

Конкурс МАН

Конкурс науково-дослідницьких проєктів Малої академії наук — щорічна можливість для юних дослідників України стартувати в науці. Тут вони випробовують себе в ролі справжніх учених: показують власноруч проведені дослідження з різних предметів. Учениця 9 А класу Добровольська Діана цьогоріч брала участь у такому конкурсі вперше. Вона презентувала свою роботу в галузі англійської мови. Щиро вітаємо з захистом дослідження на першому етапі МАН. Бажаємо успіхів і їй, і науковому керівнику Гордівській Ю.С. на другому етапі.

17:43 22.12.2023

Подорож на фабрику емоцій

Багато століть театральне мистецтво не втрачає своєї популярності, а навпаки розвивається і приносить нам радість. Театр має виключно важливе етичне і художнє значення, несе в суспільство ідеї гуманізму і добра, сприяє формуванню естетичного смаку, розширенню кругозору. Театр – це фабрика емоцій. З цією фразою важко сперечатися. Адже кожен, хто хоча б раз був на виставі, байдужим до цього виду мистецтва не залишиться. Когось дійство на сцені вражає до глибини душі, а гра акторів змушує плакати, сміятися та дивуватися.

19:12 21.12.2023

Поїздка до філармонії

Свято Миколая - одне з найочікуваніших свят усіх дітлахів. А цьогоріч учні 1б та 4б класу чекали його ще з більшим нетерпінням. Адже саме в ці святкові дні в дітлахів була запланована поїздка до Полтавської обласної філармонії. Тут малі школярі відвідали свято Миколая за участю чудових артистів, насолодилися виконанням сучасних тематичних пісень, розважилися під час рухливих ігор з акторами. Також відвідали чудову піцерію, де в дружному колі мали змогу не лише посмакувати частуванням, а й розважитися, пофотографуватися в тематичній новорічній зоні.

19:19 12.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора