A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад "Диканська загальноосвітня школа I-III ступенів
Диканської селищної ради Полтавського району Полтавської області"

Новини

Дата: від до Скинути

Тиждень інклюзії

3 грудня - Міжнародний день осіб з інвалідністю, тож з 04.12 по 08.12 у навчальному закладі пройшов тиждень інклюзивної освіти під гаслом "Жоден з нас не має відчувати себе іншим чи зайвим". 04.12 відбулося засідання круглого столу з елементами методичного практикуму "Особлива інклюзія для особливих дітей", під час якого голова МО асистентів вчителів Пільгуй Т.В. розповіла про новітні методологічні аспекти організації інклюзивного навчання, емоційну нестійкість, сутність процесів адаптації та модифікації, а асистенти вчителів виконали практичні вправи, спрямовані на підвищення результативності впровадження інклюзії в школі. З 05.12 по 07.12 для учнів з особливими освітніми потребами відбувся цикл майстер - класів "Виготовлення дидактичних ігор спільно з дітьми з особливими освітніми потребами". Діти грали в ігри ("Впізнай геометричну фігуру", "Швидкі руки та ноги", "Транспорт", "Зав'яжи кросівки", "Збери ялинку", "Склади речення за піктограмами" та інші), виконували цікаві завдання, займалися художньою творчістю, працювали в командах. 08.12 на засіданні методичного об'єднання асистентів вчителів було підбито підсумки тижня та окреслено план подальшої роботи.

15:10 09.12.2023

Лекція про права людини для учнів 9-х класу

 В рамках акції "16 днів проти насилля" була проведена зустріч старшокласників ОЗ "Диканська ЗОШ І-ІІІ ступенів" з фахівчинею Бюро безоплатної правової допомоги Маценко Людмилою Олександрівною. 

16:03 07.12.2023

Червона стрічка

1 грудня світ відзначає день боротьби зі СНІДом та толерантного ставлення до ВІЛ-позивних людей. Головна мета  - звернути увагу суспільства на цю проблему. Символом боротьби зі СНІДом є червона стрічка, яка була задумана весною 1991 року. Проєкт "Червона стрічка" символ співчуття, підтримки й надії на майбутнє без СНІДу. 

16:33 01.12.2023

Щедрий вівторок

Щедрий Вівторок – Всеукраїнський день добрих справ, який цього року відзначають 28 листопада. Мета руху #Щедрий Вівторок – об’єднати всю країну навколо добрих справ, можливість для школярів долучитись до культури благодійності Сьогодні учні 5 А класу спільно зі шкільним психологом Воронянською А.М. працювали командою і створили своє "Дерево благодійності", де озвучили свої добрі справи. Бо добро породжує добро й обов'язково повертається до людини у стократ більшим добром. 

17:11 28.11.2023

Діємо для здоров'я

Одне з важливих завдань сучасної школи – виховати фізично, морально, соціально, духовно здорову людину. Адже стан здоров’я населення України свідчить про існування реальної загрози для нації. Справедливими є прислів’я: "Здоров’я – це ще не все, а все інше без нього – ніщо". Сьогодні майже 90% дітей шкільного віку, учнів і студентів мають відхилення у здоров’ї. Тільки за останні 5 років на 41% збільшилася кількість учнівської молоді, віднесеної за станом здоров’я до спеціальних медичних груп. Тому заохочення до занять спортом – пряме завдання вчителів та батьківської громадськості. 27.11.23р., за ініціативою вчителів фізичного виховання Вихватнюка В.В. (Опорний заклад «Диканська ЗОШ І-ІІІ ступенів», Осіннього В.І. (Дібрівська ЗОШ І-ІІІ ступенів), Харченка В. А. (Диканський ліцей ім. М.В. Гоголя) у нашому навчальному закладі було проведено змагання з волейболу. Метою цих товариських матчів було тренування тактики, зіграності, награвання ігрових та стандартних комбінацій, а головне – фізична та рухова активність дітей.

16:04 28.11.2023

Обласний ярмарок кращих розробок завершено. Вітаємо переможців

Підбито підсумки проведення Обласного ярмарку кращих розробок навчальних матеріалів для дистанційного компоненту освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти Полтавської області у 2023 році.

12:00 28.11.2023

Переваги та недоліки мобільних телефонів

Do you have a mobile phone? Of course, you have! Is it a useful device? Let's talk about pros and cons of using mobile phones! 21 століття – період бурхливого розвитку науки, техніки та високих технологій. Здається життя чудове, винаходи, які створює людство, полегшують нам життя. Але чи задумувалися Ви про шкоду від новітніх технологій? Наприклад, звичних нам телефонів. Саме цій темі "Переваги та недоліки мобільних телефонів" ("Advantages and disadvantages of mobile phones") був присвячений урок англійської мови в 11 класі ОЗ "Диканська ЗОШ І - ІІІ ст."

15:54 27.11.2023

Краще попередити, ніж долати наслідки...

Організація бесід і зустрічей учнів з правоохоронцями є традиційною формою превентивної роботи у нашій школі, вона дозволяє учням реальніше і глибше зрозуміти всю небезпечність негативних наслідків протиправної поведінки й не допускати її в майбутньому.

15:08 27.11.2023

Істина беззаперечна

24-25 листопада у Полтавському університеті економіки й торгівлі відбувся ІІ тур обласних змагань інтелектуальної гри "Дебати-2023". Диканську громаду представляла команда-переможець І туру гри -  "Істина» Диканської ЗОШ І-ІІІ ст.» 

17:07 25.11.2023

ПАМ’ЯТАЄМО, ЄДНАЄМОСЯ, ПЕРЕМОЖЕМО

Напередодні Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті померлим від голоду», 90-х роковин Голодомору – геноциду  Українського народу під гаслом цьогорічного вшанування пам’яті жертв голодоморів : „

15:58 24.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора