A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад "Диканська загальноосвітня школа I-III ступенів
Диканської селищної ради Полтавського району Полтавської області"

Інтелектуальна гра "Дебати"

Дата: 09.11.2023 15:56
Кількість переглядів: 15

Традиція проводити дебати сягає у сиву давнину, у Стародавню Грецію, де народилися ідеї демократії. В Афінах грецькі громади збирались у своєрідні клуби, де обговорювали, якими повинні бути закони. Згодом ця ідея активно розвивалася в інших країнах сучасного світу. У середні віки навчання в Європі
передбачало опанування вміння публічно виступати та дебатувати. Гра має давні традиції також в англомовних країнах і передбачає ознайомлення учасників із механізмом ведення організованого обговорення різних тем.
Форма дебатів змінювалася залежно від часу та культури країни перетворилася на гру, якою захоплюються тисячі молодих людей. Сьогодні проведення дебатів поширене в школах та університетах усього світу.
Більшість Європейських країн мають дебатні програми у кожному навчальному закладі.
У нашій школі теж працює такий дебатний клуб. Сьогодні його учасники (Бєляков Артем, Калініченко Ярослава, Жук Богдана) мали змогу продемонструвати свої вміння на інтелектуальній грі Диканської селищної громади, де змагалися 4 команди: Диканського ліцею імені М.В.Гоголя, Балясненської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Стасівської ЗОШ І - ІІІ ступенів та Диканської ЗОШ І-ІІІ ступенів.Тема гри - надзвичайно актуальна, вона стосувалася впливу соціальних мереж на сучасних підлітків.У напруженій дискусії наша команда була переконливішою за інші та набрала найбільшу кількість балів. Вітаємо учасників з перемогою, бажаємо успіхів на обласних змаганнях!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора