A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад "Диканська загальноосвітня школа I-III ступенів
Диканської селищної ради Полтавського району Полтавської області"

Новини

Дата: від до Скинути

Братом є кожен, хто українець

Сьогодні Україна вшановує героїв, які віддали своє життя за Україну й українців у часи Революції гідності, героїв Небесної Сотні - людей різного віку й професій, із різних регіонів, але однакових і справжніх цінностей.

13:40 20.02.2023

Наші лелеченята

15 лютого 2023 року на базі гірськолижного комплексу "Сорочин Яр" Полтавським обласним відділенням Національного олімпійського комітету України було проведено спортивно-масовий захід із популяризації зимових видів спорту для дітей "Олімпійське лелеченя".

08:49 16.02.2023

Екологічна акція "Годівнички для синички"

 У січні наші учні долучилися до традиційної у закладі акції "Годівнички для синички". В холодний період птахи будуть раді отримати від нас трохи уваги та турботи. До того ж  це зовсім не складно, адже пернаті досить невибагливі. Особливої майстерності саморобні годівнички від нас не вимагають, тільки бажання їх зробити. Матеріали також довго шукати не доведеться, адже зробити годівничку можна з того, що у вас вже є вдома. А якщо вигадати ще й оригінальне оформлення саморобної конструкції, вона стане не тільки рятівником пташок, а й прикрасою вашого подвір’я. Так  вважають учасники акції "Годівнички для синички" учні 1 класу: Вихватнюк О., Пічка С., Гордівська Е., Дяченко П., Демочко В., Сулима Д..

16:13 08.02.2023

День безпечного Інтернету

Інтернет став частиною повсякденного життя чи не кожного підлітка в Україні. Діти дуже швидко адаптуються до нових технологій і використовують їх для спілкування та знайомства з новими людьми, обговорення подій з друзями, пошуку необхідної інформації для школи чи дозвілля. Спілкуючись з однолітками не завжди можна дійти до спільного рішення. Тому, суперечки та конфлікти між дітьми — це нормальна складова дорослішання, але в цьому процесі точно не місце кібербулінгу.

16:03 07.02.2023

День безпечного Інтернету

7 лютого - День безпечного Інтернету. Саме тому для четвертокласників  цього дня  було проведено тематичний виховний захід на тему "Ми - супергерої безпеки в Інтернеті". У цікавій ігровій формі герой віртуального світу Санго познайомив учнів із правилами безпеки в мережі, всі разом пограли в гру "Лайк-дизлайк", переглянули перший український мультфільм про безпечний Інтернет "Хаппі та її суперсила". Поговорили про кібербулінг та його види, і, звісно ж, обговорили правила спілкування в інтернет-мережі, які нині такі актуальні. Захід вдався цікавим та актуальним. 

15:18 07.02.2023

День Пера

Каліграфія – це мистецтво в письмовій формі.  Термін «каліграфія»  походить з грецьких слів «kalós» – красиво та «grafí» – писати. Каліграфія являє собою досить вдале поєднання таких дисциплін як письмо та образотворче мистецтво. Вона дозволяє автору виразити себе через художнє відображення текстової інформації. Сьогодні вона використовується в багатьох дизайнерських концепціях для реклами та просування, в тому числі завдяки передовим сучасним технологіям. Однак каліграфія також мала величезну історію, яка вплинула на багато культур у всьому світі.

16:45 06.02.2023

Маленькими кроками до великої мети

Волонтерський сектор дитячо-юнацького об’єднання «Лідер» активно працює, прискорюючи Перемогу. Зараз країна потребує внеску кожного, допомогти можуть навіть діти. Наші учні з радістю відгукуються на ініціативи Диканської громади: реалізували квитки задля благодійної допомоги воїну, що сильно постраждав у війні; допомогли залити вітамінну суміш бійцям на фронт; передали виготовлені окопні свічки.

16:07 05.02.2023

Українська пісня єднає нас

3 лютого у нашій школі відбулося свято “Українська пісня єднає нас“. Зі шкільної сцени лунали пісні сучасних творчих колективів України. Дуже багато нових українських пісень створили молоді автори та виконавці, а учні із великим задоволенням дебютували з ними в актовій залі. Атмосфера була дійсно святкова і трішки тривожна, тому що більшість пісень, які виконували учні присвячені рідній Україні, її героїчним захисникам, нинішнім подіям, що відбуваються в нашій країні. Можемо впевнено говорити — ми стали більше слухати української музики. І свято пісні є цьому підтвердженням. Радісні, сумні, жартівливі, героїчні, обрядові – всі вони чудові. Хочеться вірити, що народ, який підіймається з колін історії, встане на повний зріст, розправить свої крила.І залунає наша українська пісня, і попливе її дзвін далеко-далеко над землею.

16:27 03.02.2023

Клуб "Ерудит"

Один з найкращих способів саморегуляції у складні часи - це продовжувати робити приємні речі з «нормального довоєнного» життя, таким чином повертаючи собі відчуття контролю. Ми у школі не зраджуємо традиціям.

16:37 23.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора