A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад "Диканська загальноосвітня школа I-III ступенів
Диканської селищної ради Полтавського району Полтавської області"

Новини

Дата: від до Скинути

Місячник правових знань

Кажучи словами Віктора Гюго: «Право – це все, що істинне та справедливе». Право як і будь - яка правова норма забороняє або дозволяє людині здійснювати будь-які дії. Наприклад, переходити дорогу можна лише на зелене світло світлофора, порушення цього правила потягне за собою штраф. Право також категорично забороняє людям здійснювати певні дії, результатом яких можуть стати негативні наслідки не лише для конкретної людини, а й для всього суспільства в цілому. Наприклад, заборонено брати без дозволу чужі речи, або товари в магазині не заплативши за них, хуліганити та здійснювати інші протиправні вчинки. За це обов'язково наступить відповідне покарання. Отже, кожен з нас має жити й діяти в правовому полі.

18:41 10.11.2023

Інтелектуальна гра "Дебати"

Традиція проводити дебати сягає у сиву давнину, у Стародавню Грецію, де народилися ідеї демократії. В Афінах грецькі громади збирались у своєрідні клуби, де обговорювали, якими повинні бути закони. Згодом ця ідея активно розвивалася в інших країнах сучасного світу. У середні віки навчання в Європі передбачало опанування вміння публічно виступати та дебатувати. Гра має давні традиції також в англомовних країнах і передбачає ознайомлення учасників із механізмом ведення організованого обговорення різних тем. Форма дебатів змінювалася залежно від часу та культури країни перетворилася на гру, якою захоплюються тисячі молодих людей. Сьогодні проведення дебатів поширене в школах та університетах усього світу. Більшість Європейських країн мають дебатні програми у кожному навчальному закладі. У нашій школі теж працює такий дебатний клуб. Сьогодні його учасники (Бєляков Артем, Калініченко Ярослава, Жук Богдана) мали змогу продемонструвати свої вміння на інтелектуальній грі Диканської селищної громади, де змагалися 4 команди: Диканського ліцею імені М.В.Гоголя, Балясненської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Стасівської ЗОШ І - ІІІ ступенів та Диканської ЗОШ І-ІІІ ступенів.Тема гри - надзвичайно актуальна, вона стосувалася впливу соціальних мереж на сучасних підлітків.У напруженій дискусії наша команда була переконливішою за інші та набрала найбільшу кількість балів. Вітаємо учасників з перемогою, бажаємо успіхів на обласних змаганнях!

15:56 09.11.2023

Місячник правового виховання

Захист своїх прав є дуже важливим! Обізнаність про свої права посилює наші можливості, тоді ми можемо впливати на ситуацію та приймати рішення! 

18:59 06.11.2023

Форум  «Здорова школа»

Що роблять вчителі на канікулах? Обмінюються досвідом, набувають нових знань, планують спільну діяльність.

18:36 02.11.2023

Діємо для здоров'я

У рамках проєкту «Діємо для здоров’я» учні 3 класу створили комікси «Яку корисну їжу ти споживаєш у школі на перерві?» та «Яку корисну їжу ти візьмеш із собою на одноденну автобусну екскурсію?»

17:07 02.11.2023

Прогулянка до Пивоварського ставка

Теплого, сонячного дня учні 3 класу відправилися на прогулянку до Пивоварського ставка. Погода в цей день стояла просто дивовижна. Здавалося, що літо не хоче передавати своє правління осені. Наш похід пройшов просто чудово: ми грали в ігри, спостерігали за природою та насолоджувалися спілкуванням. Задоволені, але трохи втомлені, ми повернулися додому.

18:50 01.11.2023

Перші в житті канікули

Канікули! Перші канікули першокласників! Плануємо їх провести активно. 31 жовтня учні відвідали дружну організацію - БДЮТ, де познайомилися із діючою мережею гуртків для найменших відвідувачів, вчилися прийомів зняття стресу, дізналися про те, що таке абетка Морзе, і провели фотографування у космічній ракеті. 

18:31 31.10.2023

День гарбуза

26 жовтня – День гарбуза. Головна мета цього дня – поширювати інформацію про цілющі властивості цього продукту та його цінність для організму.

20:37 27.10.2023

День української писемності та мови

У День української писемності та мови до учнів 5-7-з класів завітав Нестор Літописець, щоправда, він забув, як називалася його відома праця. Знайти її - це й було завдання гри-квесту, який організувала вчитель української мови та літератури Лілія Томахіна. На щастя, учні Диканська ЗОШ І-ІІІ ст. дуже розумні, вони подолали усі філологічні перешкоди та відновили стародавній рукопис.

18:13 27.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора